dilluns, 23 de febrer del 2015

Portugal O-Meeting 2015... genial!

Llarga dia 1
La feina se m’acumula i de moment us passo la crònica del POM, a veure si durant aquesta setmana puc fer la de Torrebesses.
Fa quinze dies vam anar a Portugal a córrer el Portugal O-Meeting (POM), una competició que vaig descobrir l’any passat i que per poc que pugui intentaré anar repetint cada any.

El POM consisteix en 4 dies de competicions en els quals es fan 5 curses. Aquest any consistia en 3 llargues, una mitja i un sprint.
Aquí hi vénen un munt de corredors de gran nivell internacional que aprofiten la bona temperatura de Portugal per fer bons entrenaments de qualitat. A part, una de les curses era World Ranking Event, és a dir, puntua pel rànquing individual.
Sprint nocturn
Enguany el centre de competició era a la zona de Praia de Mira, un petit poble costaner amb uns terrenys de dunes dins el bosc, molt plans i amb vegetació molt penetrable, el que ho convertia en terrenys molt ràpids.

La primera cursa va ser el dissabte i es tractava d’una llarga distància de 18km. Sí sí, 18 kms lineals. Quina por que em feien! Però a l’hora de la veritat es van convertir en súper ràpids i vaig cobrir-los en 1h53’ i recorrent uns 19,5km!
En general vaig estar bastant content de la meva cursa, alguns errors que em van fer perdre uns 5-10’ i ja està.
Mitja dia 2

A la tarda tocava la cursa sprint nocturn. Una divertida i explosiva prova pels carrers de Praia de Mira. L’únic inconvenient és que a la balisa 4 el frontal em va començar a fer pampallugues i ja no podia córrer al 100%. Tot i així una cursa acceptable tot i veure’m obligat a córrer a mig gas.

L’endemà tocava el torn a la mitja distància. El mapa era el mateix que el dia anterior a la llarga. En aquesta ocasió sí que vaig fer errors estrepitosos que em van fer perdre moltíssim temps. Suposo que el fet de voler anar massa ràpid i anar confiat del dia abans em va passar factura. En total també uns 10’ perduts i no massa content del resultat. Però bé, les curses estaven esdevenint genials i ho estava gaudint molt.
Llarga dia 3 (primer mapa) WRE

El dilluns tornava a tocar una altra llarga de 18km, i la cursa més important ja que era World Ranking Event. La zona era propera al mapa dels primers dies però la manera de córrer una mica diferent, ja que hi havia un munt de verds 2 i 3 que podien esdevenir autèntiques trampes. Jo em vaig emboscar en massa verds d’aquests i vaig perdre molt temps. Tot i això encara vaig fer un resultat acceptable. La cursa va acabar sent realment dura i els corredors arribàvem rebentats a meta. A banda del munt que es van retirar. Al final 2h08’ per completar els poc més de 20km que vaig recórrer.

Finalment tocava la cursa de dimarts. Una altra llarga distància però aquesta vegada de “només” 13 km lineals. Com que en la suma dels temps de la resta de dies estava a més d’1h del primer classificat de la meva categoria, em va tocar sortir en massa. Això significava una sortida de 40 corredors a muerte per intentar despenjar a la resta de corredors. Aquí ningú regala res i es formen trens de corredors amb el ganivet entre les dents i controlant les diverses dispersions pensades perquè no es pogués seguir tant.
Llarga dia 3 (segon mapa) WRE
La cursa va ser duríssima per la velocitat de la gent i els verds es creuaven a una velocitat inimaginable el dia abans. A la sortida vaig aconseguir situar-me en un bon tren, però vaig tenir un error a la balisa 12 i em vaig quedar sol. A partir d’allà vaig intentar anar al mateix ritme tot sol fins que un dubte en la balisa 18 va fer que m’atrapés un altre tren. A partir d’allà gas fins el final i un bon resultat.

Llarga dia 4 (sortida en massa)
Al final doncs, 31è en categoria èlit i molt content d’haver anat al POM. Tot i no fer molt bones curses estic bastant content del meu rendiment físic i tècnic. Ara a veure si puc millorar de cara a Huelva del 28 de febrer i 1 de març. Mentrestant intentar recuperar per la primera prova de Lliga Espanyola de Btt-O a Torrebesses que tindrà lloc en 4 dies!!