dimecres, 20 d’agost del 2014

O-5 días, o els 5 dies de Palència

Aprofitant les vacances i ultimant la preparació pel mundial de Btt-O a Polònia, em vaig desplaçar fins a Cervera de Pisuerga per disputar els 5 dies d'orientació de Palència.
L'objectiu principal del viatge no era la competició en si, sinó que va ser com un stage d'una setmaneta combinant entrenament tècnic a peu i tècnic i físic sobre la bici de muntanya.

A banda dels 5 dies de curses, també vaig poder fer alguns entrenaments per la província de Soria, en uns terrenys increïbles per la pràctica de l'orientació.
Del 5 al 10 d'agost es disputaren els 5 dies d'orientació. El resultat global va ser força bo, ja que entre els entrenaments anteriors i els entrenaments en bici a les tardes després de la cursa a peu el cansament s'anava acumulant, però una molt mala cursa de mitja distància el segon dia de competicions em va sentenciar el resultat final.



Dia 1: Las Tuerces (Llarga distància)

Molta gent m'havia parlat d'aquest mapa, amb una zona molt tècnica de grans blocs i passadissos de roca a la part inicial, tram per córrer ràpid al centre del mapa i una part final en què hi tenies molt a perdre si et despistaves.
Senzillament vaig gaudir moltíssim corrent aquí. Primer entrant de mica en mica en el mapa, després posant el fre dins els blocs de pedra per no liar-la més del compte i després, amb tota la confiança, poder córrer ràpid.
En general pocs errors, sobretot errors paral·lels en la zona de pedres i després una mala elecció de ruta entre la 12 i la 13. La resta anar sumant petits errors però em trobava còmode corrent i ho anava trobant tot bé, o sigui que en cap moment em vaig perdre, sinó que no en vaig saber més.

Dia 2: Barrio de Santa Maria (Mitja distància)


A diferència del dia anterior, aquí sí que no em vaig trobar. Un bosc amb vegetació bastant densa que no et deixaven veure bé el relleu i que tot semblava igual.

En cap moment em vaig trobar còmode ja que no vaig ser capaç de saber llegir la vegetació i això em va sentenciar.
El mapa era completament diferent del dia anterior i vaig anar acumulant un munt d'errors que em van fer perdre moltíssim temps.



Dia 3: Ligüerzana (Sprint)


Senzillament genial, vaig gaudir moltíssim en un mapa hiperdetallat en què era molt fàcil passar-se de llarg, així que calia anar molt concentrat en les distàncies i rumbs.

En general bastant bé, un minut perdut a la 3 per no veure-la darrera l'arbre que tenia al davant i un parell d'errors de rumbs en la 5 i la 8.
La resta tot temps perdut per no desplaçar-me suficientment ràpid perquè el meu nivell no m'ho permet.
En resum, doncs, prou bona cursa dins les meves possibilitats.

Dia 4: Perazancas de Ojeda (Llarga)


Una altra cursa en què vaig gaudir corrent. Aquesta vegada, però, per un motiu diferent. Aquí es podia córrer molt i molt, i com que em trobava fort físicament vaig poder donar gas de valent.

Durant la cursa vaig fer alguns errors, sobretot a la part final de cursa (segurament a causa del cansament) però que no em van fer perdre massa temps (dins dels meus habituals). A les balises 4, 17 i 19 on vaig perdre més.




Dia 5: Ermita de San Pelayo (Mitja)


Un centre de competició compartit amb el dia anterior però un mapa bastant diferent amb zones tècniques de pedres i vegetació.

Vaig voler sortir ràpid mantenint les sensacions del dia anterior, però ja vaig fer una mala elecció de ruta per accedir a la 1 i la 4 vaig perdre massa temps per trobar-la (ja que estava a la zona, tenia el relleu i les zones de roca controlades però no sabia entendre on estava la balisa).
A partir d'aquí ho vaig anar trobant tot més o menys bé, però els 6 minuts perduts en les dues balises anteriors m'ho van fer perdre tot.

En general estic bastant content del resultat global del trofeu. Terrenys molt tècnics i xulos que em van fer gaudir i agafar mono d'orientació, cada vegada faig menys errors (tot i que els que faig continuen sent massa grans) i veig que continuant entrenant puc assolir un nivell prou acceptable.
A continuació teniu l'enllaç on podeu veure els resultats i algunes fotos:
Els entrenaments en bici també van anar bastant bé i tinc bones sensacions a nivell tècnic per afrontar el mundial de bici orientació.
Ara ja l'objectiu és el mundial de btt-O. Us deixo l'enllaç per qui tingui ganes de seguir-ho del 24 al 31 d'agost.