dimecres, 17 d’abril del 2013

Raid Tamarite, un bon començament

Finalment ha començat la temporada de raids i ara sí que podem dir que ens hem estrenat oficialment com a equip.
Enguany correré amb l'equip Bimbache Grifone en un projecte esportiu molt interessant, a nivell de casa nostra i internacionalment.
L'estrena en competició oficial va ser dissabte passat a Tamarite, en aquesta ocasió ens tocava anar-hi al Dani Terrisse i a mi. Fins ara no havíem corregut mai junts i l'objectiu principal era passar-nos-ho molt bé i si es podia aconseguir un bon resultat millor.
Tot i no ser un gran nombre d'equips, el podi es feia pagar car, amb els Trango, els Hagglofs i el Back In Track per allà. A més, amb el lliurament dels mapes la nit anterior, es podia veure que no era molt difícil a nivell d'orientació, tampoc hi havia desnivells massa importants i hi havia moltes seccions i de no massa durada, així que tocaria córrer MOLT.
La sortida en categoria èlit es feia equip per equip en un minut de diferència, i consistiria en un trèkking d'uns 2km des de Grado fins a l'embassament del mateix nom.
Nosaltres ens va tocar sortir 3rs, vam voler començar a ritme però les meves cames estaven glaçades i no anaven tant ràpid com voldria, però ja s'escalfarien, pintava un dia molt calorós.
De seguida vam arribar al caiac per fer-hi 6km, vam fer una bona secció, agafant una molt bona cadència de palada i aconseguint obrir una mica de forat amb la resta d'equips.
El podi, hi falta el Dani
Sortint de l'aigua tocava tornar a córrer, 21km per pista bona i sense massa desnivells, a diferència del matí, aquí sí que vam poder agafar el "ritmillu" i anar-nos menjant els quilòmetres amb facilitat, una escalada al mig i 4km més completament plans fins a la transició a la btt.
Aquesta primera bici era un tràmit de 2,5km per asfalt, pel que ni tan sols ens vam posar les cales als peu per no perdre temps ja que seguidament teníem una orientació urbana i els patins. La urbana un altre tràmit, els patins 5km, bastant plans i amb bon asfalt on vam tornar a agafar un molt bon ritme i els vam enllestir ràpid.
Ara la secció més llarga del raid, una btt de 30 km i amb el Sol que començava a apretar de valent, volíem continuar anant ràpid però a mi ja no em quedava "xispa", o sigui que anar-me menjant les pujades a "ritmillu" i rodant ràpid els plans.
Finalment arribàvem a una altra orientació a peu amb ortofotomapa que ens va despistar una mica pel canvi d'escala de la bici a allà però que vam poder enllestir ràpid.
Ara només tocava una altra bici de 12km amb una trialera final bastant tècnica i xula que ens va fer gaudir de valent.
Així doncs, vam poder completar el recorregut en 6,5h, una mica més ràpid de la previsió de l'organització i, això sí, ens ho vam passar de conya.
Els segons classificats van ser els hagloffs i tercers els Trango.
Després de la cursa vam poder passar una molt bona estona amb els amics de la resta d'equips amb qui feia molt que no ens trobàvem i vam xal·lar de veritat, llàstima que el Dani no es pogués quedar fins el final.
Ara ja ha començat la temporada de debò i això ja no pot parar! jeje.
De moment la setmana vinent una altra btt-O a Saragossa, ah! i l'entrenament de raids per qui vulgui iniciar-se en orientació, cordes i caiac, el dia 20 a l'embassament de La Baells!!! 
Podeu trobar info a: catraidbergueda.blogspot.com

dijous, 11 d’abril del 2013

Desastre a Osca

La setmana passada vaig anar a la 2a Btt-O de la temporada a Osca, motivat i convençut de fer-ho bé. L'objectiu era fer-ho bé i no cometre els errors de la cursa anterior a Astúries.
El dissabte es va disputar la cursa de mitja distància. 14km lineals i 17 balises. El dia es va mostrava complicat pel fort vent del nord que bufava i semblava que en aquella direcció no avancessis. 
El meu recorregut a la Mitja
Si bé els errors d'equivocar-me de ruta que vaig fer a Astúries els vaig solucionar, aquí la vaig cagar en les eleccions de ruta. Un pont que no vaig veure (ja que em vaig fixar només en els dos passos obligats per creuar el riu), una volta innecessària per anar a la 11, no optar per creuar per la vora dels camps i una mega tonta volta per anar a la 13 em van fer perdre 6' respecte el temps del guanyador. Una llàstima perquè havia aconseguit un bon temps i una bona mitja (21km/h) i només vaig estar parat 2'37" per mirar mapa i balisar en 27km.
Però bé, havia de procurar que aquests errors no es repetissin a la cursa llarga que es disputaria el diumenge.
Diumenge vaig sortir molt concentrat per intentar volar. En aquest cas l'ordre de les balises era opcional. Una altra vegada, però, vaig tornar a fallar en les eleccions de ruta i, a més, en l'estratègia per determinar l'ordre de les balises. Així doncs, tot i fer una bona mitja (24km/h) i només parar-me 2'29" en els 34km de la cursa, el primer classificat me'n va treure 13!!!! La diferència està en que ell va fer 31km i jo 34. Tocarà entrenar bé tècnicament perquè aquests errors no es repeteixin.
Aquí podeu veure els resultats:


El meu recorregut a la Llarga
Això sí, vaig ser el primer classificat entre els homes sènior que el dissabte a la tarda vam participar a l'Orientabirring que va organitzar el Club Peña Guara, jeje.
Ara toca entrenar tècnica per millorar i ja centrar-me en l'inici de la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya que comença aquest dissabte a Tamarite.