dimecres, 29 de febrer del 2012

Huairasinchi part 1: Aclimatació i posada a punt.

Hotel de luxe a Bogotà
Després de molt treballar-hi entrenant, invertint-hi hores, diners i desgast al cos, amb la motivació pels núvols i amb la paciència dels de casa al límit, finalment arriba el dia: marxem cap Equador. Objectiu Huairasinchi 2012.
El dissabte 11 de febrer els tres corredors catalans de l'equip Roc Roi - Trangoworld (Judit Casas, Xavi Rodríguez i David Tarrés) ens trobem a l'aeroport del Prat per marxar cap a Quito. Embarquem a l'avió i ja no hi ha marxa enrere. En 11 hores arribem a Bogotà i busquem un llit còmode on passar la nit.
Fent el guiri per Quito
Al cap de 9 hores, finalment, tornem a agafar l'avió fins a Quito.
El migdia del dia 12 (hora Equatoriana) arribem a l'hostal on ens allotjarem la resta de dies, hi deixem l'equipatge i anem cap el centre de Quito per visitar la ciutat i dinar alguna cosa. Tot i que estem a 2.600m, en alguna de les pujades de la ciutat ja ens hi cansem caminant.
Pichincha (4.100m) amb la btt
Quan es fa fosc, ens posem mans a l'obra i muntem les bicis, demà les posarem a prova.





Dilluns 13: A la tarda arribarà el Jorge. Els altres aprofitem per anar a fer una ruteta en btt per començar a aclimatar i acostumar-nos a l'alçada (53km i arribem a 4.100m). Dures pujades, forts desnivells on costa bastant recuperar-se i descens per un "downhill" per matar-se (sobretot pel fang i la pendent). Ja a l'hotel ens trobem amb Jorge i amb el José, que serà el nostre assistent durant tota la resta de dies (no en podríem haver trobat cap de millor).
Refugi del Cotopaxi (4.800m)
Dimarts 14: Avui serà un dia dur, anirem fins el refugi del Cotopaxi a 4.800m. amb la intenció de passar-hi la nit. Comencem la ruta a 3.300m. d'altitud i, més de 20km després, arribem al refugi. Demanem el preu i ens diuen que 25$, sense menjar ni estufa. No tenim ganes de pagar aquest preu, així que ens estem 3h al refu, fent amics nous (que es comuniquen amb nosaltres donant-nos cops per dins el cap) i tornem 300m avall on ens espera un taxi per dur-nos fins a l'entrada del parc.
Altres deures
Dimecres 15: Més aclimatació, aquesta vegada agafem el telefèric cap el Volcà Pichincha (on havíem pujat dilluns en btt) fins a 4.100m. Des d'allà sortim a peu sota la boira i la pluja fins a 4.500m. Només 1h de pujada per anar recuperant el cos i no desgastar-nos més. A la tarda comença la feina bona, rentar i posar a punt les bicis i començar a endreçar tot el material perquè no ens falti res.
Dijous 16: S'acosta el gran dia i tot ha d'estar a punt. Tunnegem motxilles, cosim logos dels sponsors, endrecem material, etc. A la tarda revisió de material obligatori, fer la compra i a dormir d'hora. Demà serà un dia molt llarg.
A la recepció dels equips
Divendres 17: Ens han convocat a les 7:30h del matí per revisar-nos el material obligatori, comprovar gps, mòbil i emissora. A la tarda reunió informativa, repartiment de mapes, pintar-los, plastificar-los. Deixar tot el material i menjar apunt i a dormir (increïblement a les 22h som al llit), demà ens haurem de llevar abans de les 4 per anar cap el punt d'inici.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada