dijous, 10 de març del 2011

Raid Sierra de Espadán

El passat cap de setmana 5 i 6 de març, amb l'equip CATRAID, que a la Lliga Espanyola (LERA) portem el nom de PEÑA GUARA - HOKO, vam anar a disputar la primera prova del calendari d'enguany.

El divendres ens vam plantar amb el Xavi, el Luís i el nostre assistent -el Javi- a la localitat Castellonenca de Jérica per fer-hi les verificacions tècniques, posar a punt tot el material i el menjar i passar-hi la nit.

Dissabte, de bon matí, ens vam desplaçar fins a la bonica localitat de Montanejos, per tal d'acudir al briefing de la cursa i posar-nos en marxa aquesta temporada.

Abans de la sortida de diumenge
El raid va començar a les 10 del matí amb una cursa d'orientació urbana pels carrers de Montanejos i que l'enllaçaríem amb un trekking d'11 km on hauríem de progressar per un barranc, fent front a les baixes temperatures de l'aire, de l'aigua del barranc i de la pluja que ens va acompanyar durant tot el matí.
A la nostra tornada a Montanejos, hi arribàvem en segona posició juntament amb els líders, els Vidaraid.
Allí ens esperava el Javi amb les bicis, menjar, beure i una zona d'assistència molt "currada" que ens permetia resguardar-nos de la pluja.

Seguidament una dura btt de 36km i 1.100m. de desnivell positiu ens esperava. A molts equips se'ns va fer bastant dura aquesta secció ja que havíem agafat fred al barranc. A mesura que passaven els quilòmetres (i les pujades) ja vam començar a entrar en calor.
Quan portàvem 3/4 de la ruta, però, una mala estratègia d'orientació ens va fer perdre uns 25 minuts respecte els primers equips: els Vidaraid, els Bimbache LXS i els Hagloffs.
Finalment arribàvem a Jérica per tornar-nos a calçar les bambes, fer una orientació urbana per relleus, un espectacular ràpel de 45m i uns 10km bastant plans fins a l'embassament del Regajo. L'experiència dels nostres 3 corredors orientant, ens va permetre agafar als Hagloffs i ja aniríem alternant-nos la tercera posició fins el final de l'etapa.
 Allà hi agafàvem els caiacs i recorríem tot el perímetre de l'embassament i tornar a agafar les bicis just abans que se'ns fes de nit. 
Ja es feia fosc i amb les primeres pujades ja es preveia que no seria una etapa fàcil. Les cames començaven a pesar, l'orientació es feia una mica més exigents i les dures rampes obligaven als equips a ajudar-se i a parar de tant en tant a menjar i descansar.
Foto: Marc Verdaguer
Finalment, però, fèiem cap a Chóvar. Un got de caldo calent, un red bull, un parell d'entrepans i l'última secció de l'etapa ens esperava. Es tractava d'un trèking de 14km i 600m de desnivell positiu en què les cames ja passaven factura i no es podia portar un ritme massa alt de cursa.
Cap a 2/4 de dues de la nit, arribàvem a l'última balisa del dia que consistia en fer punteria amb el tir amb arc.
L'encert del Xavi en aquesta disciplina i un error dels Hagloffs va fer que arribéssim a meta -a la Vall d'Uixó- a 3/4 de dues de la nit, en tercera posició avantatjant així en 7 minuts als Hagloffs.
L'etapa va esdevenir més lenta del que preveia l'organització, ja que, segons aquests, el primer equip hauria d'haver acabat a les 22h i, en canvi, ho va fer a la una de la nit.
Diumenge ens vam desplaçar fins a Sagunt per fer front a una etapa de dues hores de durada integrada per 7km en patins en línia, 8 en btt i una espectacular orientació urbana pel casc antic i el castell de Sagunt.
La dura etapa de dissabte, juntament amb diversos errors en l'orientació urbana, degut als nervis i les presses, ens van fer perdre l'avantatge amb els Hagloffs i, per tant, la tercera posició.

De totes maneres estem molt contents de les sensacions adquirides en aquest raid i esperem que properament les coses ens surtin una mica millor.

Per començar, aquest dissabte, amb el Xavi, anirem al Raid de Girona per intentar treure'ns el mal gust de boca de la setmana passada. En aquesta ocasió, el nom de l'equip és: CATRAID - INERCIA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada